Германецът Томас Тухел е все по-близо до ПСЖ, твърди Canal+. Очаква се специалистът, който по-рано през сезона напусна "Борусия" (Дортмунд), да смени Унай Емери през лятото. Договорът на баска изтича и няма да бъде подновен, независимо че ПСЖ успя да си върне титлата във Франция.

За две години в Париж Емери не успя да постигне основната цел, която му беше поставена – триумф в Шампионската лига. В първия си сезон той дори изгуби титлата за сметка на "Монако", но през настоящата кампания трофеят се завърна на "Парк де пренс".

Според Canal+ представители на Тухел вече са били в Париж, където да се срещнали с президента на клуба Насер Ал Хелаифи. Германският треньор е силно желан от собственика на ПСЖ – шейх Тамим бин Хамад Ал Тани.

Последните срещи, в които участие ще вземе и самият Тухел, са насрочени за тази седмица. До момента обаче от клуба отказват да коментират официално.

"Истината е, че имаме треньор, който работи много здраво и дава всичко от себе си за ПСЖ. Неговият договор изтича в края на сезона, така че преди това предпочитам да не коментирам нищо", каза президентът Ал Хелаифи след разгромната победа със 7:1 над "Монако".

Тухел прекара две години в Дортмунд, след като преди това пет поредни сезона беше начело на "Майнц". Той наследи Юрген Клоп във Вестфалия, като тимът му игра красив футбол и стигна до два поредни финала, спечелвайки втория.

Дневник