За втори път през сезона "Селта" се оказа нерешима загадка за "Барселона" и не позволи на каталунците да запише победа. Гостуването в Галисия се превърна в много трудно за кандидат шампионите в Ла Лига и срещата завърши 2:2. Подобно на мача между тези два тима на "Камп ноу" през декември, "Селта" отново изравни, за да поднесе изненадата.

Два пъти "Барселона" повеждаше чрез Усман Дембеле и Пако Алкасер, но "Селта" стигна до точката с попадения на Джони Кастро и Яго Аспас.

Вторият гол на "Селта" обаче дойде след докосване в ръката на Аспас, което го направи доста спорен.

Каталунците увеличиха серията си без загуба в Ла Лига на 40 двубоя, след като преди няколко дни подобриха рекорда от преди 38 години.


Треньорът на каталунците Ернесто Валверде заложи на много променен състав, от който липсваха контузените Андрес Иниеста, Жерар Пике, Иван Ракитич и Серхио Бускетс. На пейката останаха Лионел Меси, Луис Суарес, Жорди Алба, Сержи Роберто и Самюел Юмтити, които бяха съхранени за финала в турнира за Купата на краля срещу "Севиля", който е през уикенда.

Първата част премина при поделено надмощие, но все пак в 36-ата минута каталунците откриха след красиво изпълнение на Усман Дембеле. Французинът получи пас от Коутиньо и с атрактивно воле изведе "Барселона" напред.

В последната минута на първата част обаче "Селта" изравни след точно изпълнение на Джони Кастро. Левият бек засече центриране на Макси Гомес и грешка в защитата на гостите.

След почивката на терена се появиха Меси и Сержи Роберто, които влязоха в 60-ата минута. Това се отрази на "Барселона" и четири минути по-късно Пако Алкасер вкара втори гол. Опит за удар на Паулиньо се превърна в случайна асистенция и испанецът от два метра нямаше как да сбърка – 1:2.

Въпреки това "Барселона" допускаше много грешки в защита и в 71-ата минута Сержи Роберто беше изгонен. Той задържа откъсващия се сам срещу вратаря Аспас и заслужено получи червен картон.

Численият пасив се отрази на каталунците и осем минути преди края на мача "Селта" възстанови равенството. Аспас се разбира при малко спорни обстоятелства, след като вратарят на "Барселона" Тер Стеген опита да избие топката, тя срещна ръката на Аспас и влетя в мрежата – 2:2.

Равенството е второ поредно за "Барселона" като гост след 2:2 срещу "Севиля" в края на месец март. Каталунците продължават да водят в класирането с 83 точки, с 12 повече от втория "Атлетико" (Мадрид).

Dnevnik.bg