ЦСКА и "Левски" ще изиграят втория помежду си от серията от три мача в три поредни седмици днес в 18 часа. След първия полуфинал в Купата на България преди седем дни, сега червени и сини играят в Първа лига. Срещата има голямо значение към първото и третото място в класирането и може да реши много неща.

След като преди четири дни "Левски" загуби от "Лудогорец" сега може да окаже помощ на шампионите, ако победи ЦСКА. Сините са и в преследване на третата позиция, която се заема от "Берое". Тимът от Стара Загора има с четири точки повече от "Левски".

За двубоя на "Васил Левски" треньорът на ЦСКА Стамен Белчев не може да разчита на контузените Кирил Десподов, Едвин Джеси и Хеан Бланко, а Александър Дюлгеров е наказан. В състава обаче се връща голмайстор №1 на Първа лига Фернандо Каранга.

"Трябва да подобрим играта си от последния мач, да покажем дисциплина, търпение и разбира се да победим. При нас настроението винаги е било водещо за играта и за резултатите, но не винаги може всичко да се получава", каза Белчев.

В състава на "Левски" няма контузени и наказани. През уикенда Делио Роси запази някои от основните играчи именно за мача с ЦСКА. Срещу "Лудогорец" не играха Габриел Обертан и Серджиу Буш, които днес ще са титуляри. Преди седмица именно Буш вкара двата гола след асистенции на Обертан в първия полуфинал срещу ЦСКА.

"Искаме да играем добре и да победим. Ще видим обаче какво ще се случи. В момента разполагам с отбор, който е жив и въпреки негативните резултати има възможност да играе добре", обясни Делио Роси в навечерието на мача.

Според италианеца цифрите показват, че "Левски" не се представя добре, но той вярва че отборът стои стабилно и това се е видяло в полуфинала с ЦСКА.

Двубоят между ЦСКА и "Левски" е днес в 18 ч. на Националния стадион "Васил Левски".

Dnevnik.bg