До началото на световното първенство по футбол в Русия остават 57 дни, а домакините са на финалната права в приготовленията си. Организационният комитет обяви, че транспортната инфраструктура за мондиала е 90% готова. Руснаците изразиха увереност, че всичко ще бъде завършено по график.

"Намираме се в активна фаза с въвеждането на допълнителни полети за шампионата, следим наличието на свободни места по известни маршрути и работим не само за увеличението на броя на полетите, но и за повишаване на капацитета им", каза Кирил Поляков, ръководител на транспортния департамент към Русия 2018.

Той допълни, че към момента най-известните самолетни дестинации в страната са Саранск, Волгоград, Самара и Калининград.

Световното ще се проведе от 14 юни до 15 юли. Мачовете ще си играят на 12 стадиона в 11 града - Москва, Санкт Петербург, Сочи, Казан, Саранск, Калининград, Волгоград, Ростов на Дон, Нижни Новгород, Екатеринбург и Самара.

Единствено стадионът в Самара изостава от предварителния график. Изпълнението на проекта се бави, като по думите на експерти от ФИФА "тепърва ще бъде свършен голям обем от работа" до началото на световното.

dnevnik.bg