Кубрат Пулев най-вероятно ще се завърне на ринга с двубой срещу британеца Дилиън Уайт на 21 юли в Лондон. Международната боксова федерация (IBF) нареди двамата да се изправят един срещу друг в елиминационен мач, който да излъчи официален претендент за пояса на Антъни Джошуа.

Уайт обяви в социалните мрежи, че следващият му мач ще бъде на 21 юли в "О2 арена". 30-годишният британец, който има 23 победи в 24 мача и 17 нокаута, не съобщи името на съперника, но допълни, че скоро ще бъде обявен.

Промотърът на Уайт Еди Хърн предложи 4 милиона долара за мач с Дионтей Уайлдър, който държи най-престижната световна титла в тежката категория - на Световния боксов съвет (WBC). 32-годишният американец с 39 нокаута и 40 победи в 40 мача, не отговори на офертата.

Пулев не се е боксирал от 28 aприл 2017 г., когато спечели по точки срещу американския ветеран Кевин Джонсън в София и постигна 25-ата си победа от 26 мача като професионалист. Наскоро той заяви, че планира да се завърне на ринга с мач на американска земя в края на май или началото на юни.


Откакто IBF нареди мач с Уайт, Пулев не е коментирал какви са плановете му. Промотърите му от "Зауерланд" обаче заявиха, че приемат предизвикателството и дори предложиха мач в България.

"Кубрат е национален герой в България и продава по 20 хиляди билета на своите мачове. Дилиън от своя страна също е интересен боксьор, това ще е голям мач", каза единият от собствениците на германската компания - Нисе Зауерланд.

dnevnik.bg