Григор Димитров и Давид Гофен се класираха за четвъртфиналите в турнира на двойки в Монте Карло. 26-годишният българин и 27-годишният белгиец победиха поставените под №8 Иван Додиг от Хърватия и Раджим Рам от САЩ след драматичен обрат - 5:7, 7:6 (4), 10:8.

Двубоят беше много оспорван и продължи 1.41 ч. Димитров и Гофен реализираха само една от четирите си точки за пробив и загубиха два пъти подаванията си при трите възможности, които се откриха пред Додиг и Рам. Българско-белгийският тандем обаче показа по-добра игра в ключовите моменти и измъкна тайбрека във втората част и шампионския тайбрек в третата.

В решаващата част те два пъти повеждаха с три точки аванс - при 4:1 и 8:5. Додиг и Рам успяха да изравнят при 8:8, но Димитров и Гофен спечелиха следващите две точки, за да си осигурят място в следващата фаза.

В спор за място на полуфиналите българинът и белгиецът ще се изправят срещу едни от фаворитите за титлата - поставените под №2 Оливер Марах и Мате Павич. Австриецът и хърватинът победиха братята Саша и Миша Зверев с 6:2, 6:1.

Димитров и Гофен, които играха един срещу друг във финалите на АТП в Лондон, могат да се срещнат и в четвъртфиналите на индивидуалната надпревара. За целта двамата трябва да спечелят по още един мач на сингъл.

Българският тенисист ще играе с Филип Колшрайбер в третия кръг на първия за годината мастърс на червени кортове. Германецът постигна убедителна победа срещу поставения под №15 Алберт Рамос. Гофен ще срещне друг испанец - Роберто Батусита Агут, който надигра сънародника си Фелисиано Лопес с 6:3, 7:6 (5).

Дневник