Левски" организира специален двубой в памет на клубната легенда Георги Аспарухов. По случай 75-ата годишнина от рождението на бившия футболист на 19 август ще се изиграе двубой срещу "един от най-големите клубове в света".

От клуба уточниха, че името на съперника ще бъде разкрито на 4 май по време на шампионатния мач с "Ботев" (Пловдив) на "Герена".

""75 години Георги Аспарухов" обещава да бъде не само приятелска среща, а и незабравим футболен спектакъл за цяла България. Пригответе се за изключително събитие с наелектризираща празнична атмосфера и оспорвана игра, което ще остане в историята като един от най-запомнящите се футболни сблъсъци", съобщиха от клуба.

Билетите за срещата ще са на цени от 19.14 до 194.30 лева. От "Левски" предвиждат и семеен пакет – два билета за възрастни и един билет за дете.

Георги Аспарухов играе за "Левски" между 1959 и 1961 и 1963 и 1971 година, като вкарва 125 гола в 199 мача. Паметни в кариерата му са срещите с "Бенфика" с Еузебио в състава си, който е двукратен европейски шампион. Аспарухов бележи три гола в двата мача, които завършват 2:2 и 2:3.

Дневник