Лудогорец" се възползва от грешната стъпка на преследвача ЦСКА и направи огромна крачка към спечелването на седма поредна титла. Тимът от Разград постигна разгромна победа с 7:0 срещу "Берое" и се откъсна с осем точки на върха шест кръга преди края на сезона.

Шампионите постигнаха най-голямата си домакинска победа в Първа лига и изравниха най-резултатния успех в историята си. През 2012 г. разградчани, които тогава играеха първия си сезон в елита, спечелиха със същия резултат срещу "Миньор" в Перник.

Клаудиу Кешеру вкара хеттрик и се изравни с Фернандо Каранга от ЦСКА на върха в голмайсторската листа. Румънецът и бразилецът имат по 23 попадения. Вандерсон, Върджил Мисиджан, Джоди Лукоки и Густаво Кампаняро отбелязаха останалите голове на "Лудогорец арена".

"Лудогорец" събра 78 точки след 25-ата си победа от 30 шампионатни мача. ЦСКА има 70 след днешното равенство с "Левски" (2:2), който заема четвъртата позиция с 51 точки. "Берое", който имаше три победи в първите си три мача от плейофната фаза, остава трети с 54 точки. "Ботев" има 46, а "Верея" - 36.

"Лудогорец" откри резултата срещу "Берое" само след 85 секунди игра. Вандерсон получи топката в близост до десния тъч, след което беше оставен абсолютно необезпокоявано да пробие в наказателното поле и да прати топката в далечния ъгъл с удар по земята.

В 16-ата минута домакините удвоиха аванса си. Марселиньо беше препънат от Борислав Цонев в наказателното поле и главният съдия Николай Йорданов отсъди дузпа, която Кешеру превърна в гол с хладнокръвно изпълнение.

След половин час игра румънският нападател отново намери път към вратата. Мисиджан изведе отдясно Лукаш Саша, който центрира към вратарското поле. Кешеру беше изпуснат от Иван Бандаловски и Иван Иванов и не пропусна с глава от близко разстояние.

На почивката старши треньорът на "Берое" Александър Томаш предприе две промени. Той извади вратаря Душан Перниш и Иван Иванов, а вместо тях се появиха Георги Аргилашки и Камен Хаджиев. Головете в мрежата на старозагорци обаче продължиха да валят.

В 61-ата минута гостите сгрешиха при изнасянето на топката. Вандерсон изведе отдясно Саша, който пусна чудесен пас към Кешеру. Румънецът два пъти поред не успя да преодолее Аргилашки, но топката попадна в Мисиджан, който я изпрати в опразнената врата.

Десет минути по-късно домакините организираха контраатака петима срещу четирима. Ваднерсон беше изведен на скорост вляво от вратата и центрира успоредно на голлинията към резервата Лукоки, за когото остана най-лесното - да вкара на празна врата от един метър.

В 76-ата минута Кешеру оформи своя хеттрик. С помощта на рикошет в Бандаловски румънецът беше изведен зад защитата и успя да преодолее Аргилашки с малко куриозен удар, при който заби топката в земята и тя прехвърли вратаря. В ситуацията имаше засада на Кешеру, която обаче не беше маркирана.

В 88-ата минута Кампаняро оформи крайния резултат. Вандерсон беше изпуснат на десния фланг. Последва пас към назад към нахлуващия в наказателното поле Кампаняро, който с плътен изстрел по диагонала преодоля Аргилашки.

Дневник