"Челси" постигна важна победа и съхрани надеждите си за класиране за Шампионската лига. Сините се наложиха с 2:1 при гостуването си на намиращия се в отлична форма "Бърнли".

Воденият от Антонио Конте отбор поведе в 20-ата минута след автогол на Лонг. В 64-ата домакините изравниха чрез Барнс, но пет по-късно Виктор Моузес донесе победата за "Челси".

Лондончани събраха 63 точки и са пети, като четири кръга преди края на сезона са на пет точки зад четвъртия "Тотнъм". Въпреки поражението "Бърнли" запазва надежди за участие в евротурнирите - отборът е седми и изостава с две точки от "Арсенал".

В 20-ата минута след бърза атака на "Челси" и подаване от дясно Лонг опита да се намеси, но прати топката във вратата си.

Резултатът се запази до 64-ата минута, когато след мощен удар от разстояние се получи рикошет и топката влезе във вратата на лондончани. Пет по-късно след подаване на Емерсон топката стигна вдясно до Моузес, който стреля в близкия ъгъл и върна преднината на "Челси" и този път отборът я съхрани.

Дневник