Ливърпул" и "Уест бромич" изиграха драматичен и много интересен мач, който завърши 2:2. Първият двубой за кръга във Висшата лига можеше да мине със спокойна победа на червените, но вместо това "дроздовете" успяха да стигнат до точка.

До 79-ата минута домакините от "Уест бромич" изоставаха с 0:2 след попадения на Дани Ингс и Мохамед Салах. Последваха попадения на Джейк Ливърмор (79) и Соломон Рондон, с които "дроздовете" измъкнаха равния резултат.

В трети пореден мач след назначаването на временния мениджър Дарън Муур "Уест бромич" няма загуба след две равенства и една победа (над "Манчестър юнайтед"). Въпреки това "дроздовете" могат да изпаднат още в неделя, ако "Суонзи" спечели срещу "Манчестър сити".

Червените запазват трето място в класирането със 71 точки. Отборът все още не си е гарантирал теоритично класирането в първите четири, след като води с осем точки пред петия "Челси".

Заради предстоящия полуфинал в Шампионската лига срещу "Рома" Юрген Клоп направи много промени в състава си. Той остави на резервната скамейка Деян Ловрен, Роберто Фирмино, Трент Александър-Арнолд, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Андрю Робъртсън. Рядък шанс за изява пък се отвори пред Дани Ингс, Алберто Морено, Рагнар Клаван и Джо Гомез.

Само четири минути бяха нужни на червените, за да стигнат до гол. Изненадващият титуляр Дани Ингс се разписа от няколко метра, за да даде аванс на гостите. Садио Мане нахлу по левия фланг и центрира остро, Вайналдум само застъпи топката и за Ингс не беше никакъв проблем да я прати в мрежата.

За централния нападател това беше първи гол във Висшата лига след 930 дни прекъсване. За последно Ингс се беше разписал през октомври 2015 г. срещу "Евертън".

Играта на "Ливърпул" вървеше и до почивката отлични шансове се откриха отново пред Ингс, Салах, както и Джеймс Милнър. "Уест Бромич" нямаше отговор за действията на гостите и единствено в края на първата част успя да постави под напрежение вратаря Лорис Кариус.

"Дроздовете" изпълниха поредица от корнери, при които заради високия ръст на играчите си имаха предимство. Въпреки това голове и опасности нямаше.

След почивката хората на временния мениджър Дарън Муур тръгнаха по-смело в атака и опитаха да притиснат гостуващия тим. "Уест Бромич" вече изглеждаше по-опасен в предни позиции, но отново "Ливърпул" успя да се разпише.

В 72-ата минута Мохамед Салах вкара след подаване на резервата Окслейд-Чембърлейн. Той получи топката в наказателното поле и хладнокръвно прехвърли вратаря Бен Фостър.

За египтянина това беше 31-и гол от началото на сезона във Висшата лига. По този показател Салах се изравни с Алън Шиърър (1995-96), Кристиано Роналдо (2007-08) и Луис Суарес (2013-14), които също имат 31 гола в рамките на една кампания.

С двата гола аванс всички в "Ливърпул" сметнаха, че мачът е спечелен и започнаха да играят много високомерно. Това помогна на домакините, които в 79-ата минута намалиха резултата с точно изпълнение на Джейк Ливърмор. Статичните положения отново се оказаха проблем за мърсисайдци и "Уест бромич" намали – 1:2.

Юрген Клоп също усети опасността и пусна на терена Деян Ловрен вместо Мохамед Салах. Това обаче имаше обратен ефект, след като "Ливърпул" се дръпна в глуха защита и беше наказан.

В 88-ата минута Соломон Рондон изравни резултата след ново статично положение. Крис Брънт центрира от свободен удар, а оставеният напълно непокрит Рондон я засече с глава – 2:2.

dnevnik.bg