След 46 дни без победа в Първа лига "Левски" надигра "Верея" с 2:0 пред празните трибуни на стадион "Георги Аспарухов". Двубоят се игра без публика заради наказанието след пострадалият полицай в дербито с ЦСКА през миналата седмица.

В унисон с празните трибуни, играта на сините по никакъв начин не беше впечатляваща, но все пак с голове на Холмар Ейолфсон и Роман Прохазка, тимът взе трите точки.

За последно "Левски" беше победил на 7 март, когато надигра "Черно море" с 3:2 като гост. Последваха две равенства и четири загуби. Последната победа като домакин на тима пък беше на 18 февруари (преди 63 дни) срещу "Ботев", дошла след автогол на защитника на плодивчани Пламен Димов.

От началото на двубоя "Левски" доминираше срещу състава на гостите, който беше без голяма част от основните си футболисти. Дълго време обаче сините не успяха да стигнат до опасно положение пред вратаря на "Верея" Цинцарски.

Когато пък това се случи стражът на тима от Стара Загора се представи на висота и спаси удар на Хали Тиам и Ейолфсон.

Все пак в 41-ата минута "Левски" откри след точно изпълнение на исландеца. Той засече с глава хубаво центриране на Роман Прохазка. За Ейолсфсон това беше и първи гол с екипа на "Левски".

През второто полувреме ситуацията не се промени драстично. Сините бяха по-активни и бързо успяха да вкарат втори гол. Неговият автор беше Роман Прохазка, който ознаменува силната си игра с попадение.

Антонио Вутов получи хубаво подаване отляво, върна топката около дузпата към връхлитащия Прохазка и словакът удвои.

Победата позволи на "Левски" да се върне на третото място в класирането, изравнявайки се по точки с "Берое" – по 54. Зелено-белите играят по-късно през деня с ЦСКА.

"Изиграхме добър мач, имахме много положения и заслужено спечелихме. Със сигурност можехме да спечелим по-убедително, но пропуските ни бяха доста. Все пак е добре, че създаваме положения, защото в някои мачове и това ни беше проблем", каза след мача най-добрият в сините редици Прохазка.

Словакът уточни, че в края на мача е имало отпускане в редиците на сините.

"Предстои ни мач с ЦСКА, който е много важен. Имаме два гола аванс, но видяхме, че те са много опасни, защото ни вкараха два гола за девет минути в последния ни двубой", каза още словакът.

dnevnik.bg