"Лудогорец" записа 13-а поредна победа в Първа лига след голово шоу срещу "Ботев" (Пловдив). Шампионите надделяха с 4:2 и направиха поредна голяма крачка към спечелването на седма поредна титла.

Преди ЦСКА да е изиграл мача си от кръга "Лудогорец" поведе с 11 точки пред червените и увеличи напрежението в техния лагер. Точни за тима от Разград при визитата в Пловдив бяха Вандерсон, Клаудиу Кешеру, Игор Пластун и Якуб Шверчок. За "Ботев" головете вкараха Диого Кампос и Милко Георгиев.

Мачът беше много интересен и премина във вихрено темпо. Още до почивката паднаха четири гола, за което помогна откритата игра и на двата отбора.

"Ботев" поведе в четвъртата миута след точно изпълнение на Диого. След центриране на Тодор Неделев от фаул, Георги Терзиев не изби добре и прати топката на пътя на бразилеца Диого, който не сгреши.


Последваха положения и за двата отбора, но в 23-ата минута Вандерсон наказа грешка на защитата на жълто-черните. При изнасянето на топката пловдивчани сгрешиха и предостваиха топката лесно на гостите, Вандерсон изскочи сам срещу вратаря и без проблем изравни – 1:1.

Попадението на Вандерсон доведе до голямо объркване в редиците на домакините и още шест минути по-късно "Лудогорец" вече беше напред в резултата. Клаудиу Кешеру отбеляза 24-ия си гол в първенството, разписвайки се с глава. Румънецът вкара в шести пореден мач, а освен това излезе начело в голмайсторската листа.

Четири минути преди почивката "Ботев" успя да изравни чрез неочакван герой. Младият Милко Георгиев, който изненадващо получи шанс да бъде титуляр се разписа. Густаво Афонсо се справи последователно с Натанаел и Георги Терзиев и центрира успоредно на голлинията, а непокритият Георгиев изравни – 2:2.

За младия футболист това беше дебютен гол в Първа лига, но в началото на атаката останаха съмнения за нарушение на Густаво срещу Натанаел.

През втората част Димитър Димитров направи някои промени и те стабилизираха играта на "Лудогорец". Влизанео на капитана Светослав Дяков помогна на тима да овладее средата на терена и това се оказа ключово.

В заключителните 20 минути шампионите вдигнаха оборотите и стигнаха до два гола. Първо в 73-ата минута Игор Пластун изведе тима напред след хубаво попадение с глава. Украинецът се оказа непокрит след центриране на Мисиджан от корнер и буквално разстреля от упор вратаря Кайзер.

Пет минути по-късно "Лудогорец" отбеляза четвърти гол, чийто автор беше Шверчок. Полякът вкара шестия си гол в едва осем мача за шампионите, засичайки остро центриране.

dnevnik.bg