Японецът Кей Нишикори ще бъде съперник на Рафаел Надал във финалния мач в турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло. Той се справи с Александър Зверев във втория полуфинал, надделявайки в трисетов дрматичен мач – 3:6, 6:3, 6:4.

Нишикори пречупи Зверев в много интересен сблъсък, който приключи след 2.15 часа. Японецът трябваше да наваксва изоставане, но показа по-здрави нерви и се справи.

Първите две част протекоха идентично и продължиха почти еднакво – 38 и 39 минути. В първия сет резултатът се движеше гейм за гейм, но с два пробива в самия край Зверев успя да го измъкне. Той спечели три поредни сета, за да затвори първата част.

Вторият сет започна с пробив за Нишикори, който обаче беше върнат в четвъртия гейм, за да започне всичко отначало. Все пак с два пробива в края Нишикори обърна нещата в своя полза, за да изравни сетовете.


Последната решителна част беше много оспорвана, но при 5:4 в своя полза Нишикори успя да реализира нов пробив, с който спечели мача. Японецът завърши само с един ас и четири двойни грешки, но играта на Зверев беше по-непостоянна. Германецът записа шест аса, но и седем двойни грешки. Той вкара само 49% от първия си сервис.

За Нишикори това ще бъде четвърти финал в най-високата категория "Мастърс" 1000. До момента обаче той загуби всеки един от тях – в Мадрид през 2014 г., Маями и Монреал през 2016 г.

Надал, който в първия полуфинал победи Григор Димитров, е побеждавал Нишикори девет пъти. Общо двамата са се срещали в 11 мача.

dnevnik.bg