Пет кръга преди края на сезона титлата в Първа лига се приближи още повече до "Лудогорец". Най-близкият преследвач на шампионите ЦСКА допусна втора поредна грешка, завършвайки 1:1 като гост на "Берое".

След като в началото на месеца червените бяха само на три точки от "Лудогорец", те вече изостават с 10. ЦСКА не успява и да следва темпото на тима от Разград, който е в серия от 13 поредни победи.

В Стара Загора Станислав Манолев изведе ЦСКА напред в 55-ата минута, но осем по-късно "Берое" изравни след точно изпълнена дузпа от Педро Еуженио. Няколко дни, след като загуби катастрофално с 0:7 от "Лудогорец", този път "Берое" направи по-добър мач и спря другият водещ отбор. До този момент тимът от Стара Загора имаше две загуби с 0:3 и 0:6 от ЦСКА.

Равенството позволи на домакинитео от "Берое" да останат на трето място в класирането. Те имат 55 точки, с една повече от "Левски".


"Резултатът с оглед на показаното е реален. Не играхме добре, мислехме повече за полуфинала за купата след няколко дни, което за мен не е обясним. Беше важно да влезем в мача с "Левски" с победа. Не мисля, че това ще се отрази на самочувствието ни, все пак тези футболисти играят в ЦСКА", каза след мача Стамен Белчев.

Той направи няколко промени, като остави на резервната скамейка Николай Бодуров и Рубен Пинто, а Александър Барт и 17-годишният Валентин Антов бяха титуляри. "Берое" пък беше без Мартин Камбуров във втори пореден мач. След като пропусна гостуването в Разград, този път ветеранът получи контузия на загрявката.

Първата част на стадиона под Аязмото премина без голове, но в началото на второто полувреме Станислав Манолев изведе червените напред. Той се оказа много добре пласиран след разбъркване в наказателното поле след изпълнение на свободен удар.

След попадението червените като че ли се успокоиха прекалено и много бързо допуснаха изравняване. Защитата изпусна Борислав Цонев, а Александър Барт го задържа, заради което съдията Станислав Ставров посочи бялата точка.

Педро Еуженио стреля хладнокръвно и отбеляза 16-ия си гол от началото на сезона.

До края на мача ЦСКА опита всичко, за да стигне до втори гол, но дори не успя да застраши сериозно Георги Аргилашки. За да бъдат пазени за мача с "Левски" бяха извадени Фернандо Каранга и Манолев, а бразилецът се разсърди след смяната си.

"Мисля, че големият брой промени се отрази, за да не спечелим днес. Някои момчета, които не са играли много не влязоха със самочувствие в днешния мач, на почивката поговорихме и се стегнахме. За съжаление обаче в последните мачове ни преследва малшанс", каза след срещата Станислав Манолев.

dnevnik.bg