"Борусия" (Дортмунд) спечели директния спор с "Байер" (Леверкузен) за третото място в Бундеслигата след разгромен успех с 4:0. Срещата на "Сигнал идуна парк" премина изцяло под диктовката на тима на Петер Щогер, който можеше да спечели дори по-убедително.

Санчо изведе жълто-черните напред в 13-ата минута, а в края на първата част Марко Ройс пропусна дузпа. През втората част нападателят се реваншира, вкарвайки два гола, а другият беше дело на Максилиан Филип.

Преди мача напрежението не беше никак малко около клуба. Президентът на "Борусия" Райнхард Раубал обяви, че очакванията към отбора трябва да са по-ниски и се започва дългосрочен проект, който да върне тима от Дортмунд на върха чак след 10 години.

Феновете на стадиона пък показаха отношението си към играчите след загубите от "Байерн" (0:6) и "Шалке" (0:2) с назидателен плакат: "Никаква воля, никакъв кураж, никакъв отбор – никой не олицетворява "Борусия" по-малко от вас".

Все пак на терена футболистите в жълто-черно се мотивираха и се справиха със съперника си. За "аспирините" седмицата беше още по-тежка, след като няколко дни по-рано загуби с шест гола от "Байерн" (Мюнхен) в полуфинален мач в Купата на Германия.

dnevnik.bg