Четири дни след уволнението си от отбора на "Модена" българският треньор Радостин Стойчев излезе с отворено писмо. Волейболният специалист обясни, че е изненадан от нападките на играчите му, които го обвиниха в липса на уважение и грубо отношение.

"Това предаване във вторник вечер не беше свързано със спорта, а беше персонална атака, деликатно организирана, в която бяха изложени частични и тенденциозни факти, предадени по изключително грешен начин. Една атака, за която не ми беше дадена възможността да отговоря по директен начин", пише Стойчев.

Той обяснява, че клубът го е освободил, след като е обвинен в неправилна работа с физическото състояние на играчите и в липса на уважение към президента на клуба Катя Педрини.

"Публичното съобщение на клуба за уволнението на треньора прикрива правомерността на решението, което е ясно неоснователно и има единствената цел компенсациите по договора за следващите две години и последните месеци на тази година да не бъдат изплатени", добавя треньорът.

"Знам, че не съм перфектен и не претендирам да бъда, но винаги съм работил с убеждението, че работя за доброто на клуба и отбора. Свикнал съм да поемам отговорността, но не мога да приема такова поведение от страна на играч, който е причинил толкова много проблеми на клуба и на отбора със собственото си спортно поведение", каза още Стойчев адресирайки последното към френския посрещач Ървин Нгапет.

Българският треньор добави, че ще търси правата си и ще опровергае твърденията на бившите си играчи.

dnevnik.bg