Защитникът Абуд Омар, който беше освободен от "Славия" преди няколко дни, отговори на обвиненията от клуба. Кенийският футболист даде интервю в родината си, в което твърди че е бил обиждан от треньора на белите Златомир Загорчич.

"Славия" отправи много сериозни обвинения към Омар, обяснявайки че той обижда всички на расистка основа.

"(Абуд) Научи най-вулгарните изрази на български език и започна да се обръща с тях към съотборниците си без изключение. Наглият кениец не се посвени и започна да ругае всичко, свързано с живота у нас, и въобще не правеше опити да прикрива неприязънта си към държавата България. Често публично прибягваше и към расистки подмятания", заяви президентът на клуба Венцеслав Стефанов.

Кениецът отрече всичко това: "Не съм обиждал никого, нито съм ходил да уча български език. Говорих, каквото и моите съотборници, научавам изрази от тях".

"Проблемите ми започнаха преди три месеца, когато се контузих, но от тима настояха да играя, казваха че съм добре, въпреки болките ми. Дадоха ми болкоуспокояващи, но нямаше как да играя. Тогава президентът ме обвини, че не искам да играя, защото договорът ми изтича и се пазя за трансфер в друг отбор", каза Омар.

Той обяснява още, че е бил пратен да тренира с отбора до 19 години на "Славия". Кениецът твърди, че от клуба му дължат и пари за лечение.

"Един път треньорът влезе в съблекалнята и ме нарече гей. Каза, че съм бил мек и нямало да играя повече при него, защото не съм се държал мъжки", добавя защитникът.

Кенийският футболист твърди още, че през февруари служебната му кола е била отнета от клуба, а заплатата му забавена. "Моят мениджър търси изход и вярвам, че ще го намерим. Аз съм силен и ще се справя".

dnevnik.bg