Световният №1 Рафаел Надал спечели първия турнир на червени кортове за сезона, триумфирайки в надпреварата в Монте Карло. Испанецът не срещна никакви проблеми срещу Кей Нишикори и след 6:3, 6:2 грабна за 11-и път в своята кариера титлата в княжеството. Надал се нуждаеше само от 1.34 часа.

За Надал това е 31-ва титла в турнири от сериите "Мастърс", като по този начин той излиза начело, изпреварвайки Новак Джокович.

Турнирът в Монте Карло вече е и този, който е печелен най-много пъти от Надал. Той има 10 трофея от две други надпревари на червено - "Ролан Гарос" и турнира в Барселона.

"Поздравления за Кей, беше достоен опонент. Радвам се, че отново си тук и играем заедно и, че се справяш добре. Седмицата беше много добра за мен, играх срещу корави съперници и се чувствам добре. Мисля, че навлизам в добра форма", каза Надал, който по пътя към финала се справи и с Григор Димитров.

Накрая испанецът поздрави публиката на кортовете в Монте Карло на френски и обеща, че ще се върне следващата година.

Двубоят започна много интересно, като още в третия гейм Нишикори успя да пробие сервиса на испанеца. Надал обаче много бързо отговори, връщайки пробива още в следващия гейм, а след това го затвърди до 4:2. До края на сета японецът успя да вземе само още една част, за да приключи всичко при 6:3.

Вторият сет започна с гейм за Нишикори, но последва звучен отговор на световният №1, който взе пет поредни и на практика реши всичко в мача. В седмия гейм японецът отново спечели подаването си, но това беше последното му действие в мача преди Надал да го затвори при 6:2.

Матадорът от Майорка приключи мача с три двойни грешки при две на своя съперник, а и двамата записаха по един ас. Надал обаче беше много стабилен в сервиса си, той вкара 72% от първото подаване и спечели 74% от точките. При Нишикори процентите бяха 52 и 54.

Титлата е 76-а в кариерата на испанеца и първа за него през 2018 г.

dnevnik.bg