„Арсенал" даде начало на последния месец от ерата на Арсен Венгер с победа с 4:1 над "Уест хем". В последното си лондонско дерби французинът постигна убедителен успех, който обаче не дойде толкова лесно. До 82-ата минута резултатът беше равен, но с три бързи гола "артилеристите" взеха трите точки.

В същото време "Бърнли" завърши наравно като гост на "Стоук сити" (1:1) и по този начин "Арсенал" поведе с 4 точки пред виненочервените в битката за шестото място.

Точни на "Емиратс" бяха Начо Монреал, Арън Рамзи и Александър Лаказет на два пъти. Почетният гол за "Уест хем" отбеляза Марко Арнаутович.

В двубоя заради контузии не играха Джак Уилшър и Петър Чех, а Месут Йозил беше болен.

"Арсенал" показа желание от самото начало да се представи добре в един от последните мачове под ръководството на Венгер. Лоран Косчелни се озова непокрит в наказателното поле и стреля, но изстрелът му беше неточен, а малко по-късно същото стори и Дани Уелбек.

"Уест хем" отговори с удар в гредата на Шейку Куяте. Халфът се извиси след центриране от корнер, но топката срещна гредата за късмет на Давид Оспина.

До края на първата част "Арсенал" владееше топката, но това по никакъв начин не успя да застраши Джор Харт и футболистите пред него. "Чуковете" приеха играта в своята половина и се бранеха успешно.

Второто полувреме започна много по-добре за "артилеристите", които бързо успяха да отбележат гол. В 51-ата минута Гранит Джака центрира от корнер, а оказалият се непокрит около точката на дузпата Начо Монреал от воле прати топката в мрежата – 1:0.

Универсалният защитник отбеляза третия си гол в последните си седем мача във Висшата лига. Монреал беше вкарал толкова в предишните си 153 мача в тази надпревара.

Ранното попадение обаче по никакъв начин не притесни "чуковете" и 13 минути по-късно "Уест хем" успя да отговори. Защитата на "Арсенал" показа старата си слабост в защита и допусна изравняване.

След продължително разбъркване и недобри намеси на Оспина и Косчелни, топката попадна в Арнаутович, а шутът на австриеца попадна в целта – 1:1.

Нападателят на "Уест хем" затвърди добрата си форма с отбелязания гол. Австриецът е имал участие в 14 попадения в последните си 16 мача във Висшата лига (10 гола и четири асистенции).

Изравнителният гол определено "събуди" футболистите в червено и бяло и те се активизираха. С далечни изстрели Джака и Дани Уелбек застрашиха Харт, но вратарят на "чуковете" се справи.

В момента, в който "Арсенал" вдигна оборотите, се видя, че "Уест хем" няма никакъв отговор. Само за седем миути – между 82-ата и 89-ата "артилеристите" вкараха три гола, с които си гарантираха победата.

В 82-ата минута Рамзи опита удар, топката се отклони в главата на Деклън Райс и влетя в мрежата. Въпреки че рикошетът беше сериозен попадението беше записано на сметката на уелския халф.

Само три минути по-късно Александър Лаказет също се разписа. След продължителна атака Обамеянг отклони към французина и с много силен шут от малък ъгъл той матира Джо Харт. С втори гол в 89-ата минута Лаказет оформи и крайния резултат. Този път асистенцията даде Рамзи.

dnevnik.bg