С късен гол в 89-ата минута "Наполи" победи "Ювентус" като гост с 1:0 и завърза битката за титлата четири кръга преди края на сезона. Неаполитанците направиха голям мач на "Алианц стейдиъм" и с точен изстрел на защитника Калиду Кулибали стигнаха до трите точки.

Успехът на "Наполи" сложи край на серия от 20 мача без загуба на "бианконерите". По този начин южняците си върнаха и за поражението на "Сан Паоло" в началото на декември.

Неаполитанците, които са втори в подреждането бяха много по-активни в двубоя и направиха всичко, за да победят, но не сполучиха. Изненадващо на "Алианц стейдиъм" инициативата беше изцяло на страната на гостите. За 90 минути "Ювентус" не отправи нито един точен удар, като вратарят на "Наполи" Хосе Рейна нямаше никаква работа.

Победата връща отборът на Маурицио Сари в битката за титлата. Неаполитанците продължават да мечтаят, че ще спечелят Скудетото за пръв път от 1990 година, след като доскоро изоставаха с шест точки.

Проблемите за "бианконерите" започнаха още в 11-ата минута, когато Джорджо Киелини се контузи. На негово място влезе Лихтщайнер, а в центъра на отбраната заиграха Бенедикт Хьоведес и Меди Бенатия, които за първи път оформиха партньорство. Двамата обаче се справиха добре в целия мач.

Отлични изяви имаше и Джанлуиджи Буфон, който трябваше да се справя с удари на Инсине, Дрийс Мертенс и Марек Хамшик. Единственият шанс за "Ювентус" беше в 17-ата минута, когато Миралем Пянич удари гредата.

Всичко отиваше към нулево равенство, като "Ювентус" откровено доиграваше мача и бавеше времето, когато Кулибали се разписа след корнер. Сенегалският защитник, беше изпуснат от безгрешния до този момент Бенатия, се извиси и не остави шансове на Буфон – 0:1.

До края на сезона и двата тима имат тежки мачове, но програмата на шампиона за последните шест години "Ювентус" изглежда по-трудна. Следващият уикенд "бианконерите" гостуват на "Интер", следват срещи с "Болоня" (домакин), "Рома" (гост) и завършват с "Верона" у дома.

"Наполи" среща "Фиорентина" (гост), "Торино" (домакин), "Сампдория" (гост) и накрая приема "Кротоне" у дома.

Дневник