Левски" няма да може да разчита на титулярния си десен защитник Милош Цветкович до края на сезона, съобщи "Нова телевизия". 28-годишният сърбин има разкъсване на мускул, получено в шампионатния мач с "Верея" (2:0) през уикенда.

Отсъствието на Цветкович е голям удар за състава на Делио Роси. Сърбинът е неизменен титуляр от началото на сезона, като има 36 мача във всички турнири. Освен това сините не разполагат с друг класически десен бранител в момента.

Една от опциите е там да играе Роман Прохазка, който има опит на тази позиция. Другата е вдясно да премиен някой от левите бекове - Иван Горанов или Афонсо Фигейредо. Малко вероятно изглежда като титуляр да започне юношата Ивайло Найденов, който по принцип е полузащитник.

В сряда от 18.30 ч. "Левски" се изправя срещу ЦСКА в реванш от полуфиналите за Купата на България. Сините имат солиден аванс от 2:0 като гост след първата среща на Националния стадион "Васил Левски".

В Първа лига за тима на Делио Роси предстоят мачове с"Берое" (29 април), "Ботев" (4 май), "Лудогорец" (12 май), ЦСКА (16 май) и "Верея" (19 май).

 Дневник