Григор Димитров заяви, че се чувства в по-добра форма в началото на сезона на червени кортове, отколкото през миналата година. Българският тенисист изрази увереност, че може да постигне по-добри резултати на тази настилка в сравнение с предишни сезони.

Димитров стартира силно сезона на клей, след като достигна до първия си полуфинал в Монте Карло. Българинът беше спрян от световния №1 Рафаел Надал, който спечели по изключително убедителен начин 11-ата си титла в княжеството.

Тази седмица Димитров ще участва в турнира от категория "АТП 500" в Барселона. Шампионът от финалите на АТП, който ще играе в каталунската столица за пръв път от 2013 г., ще срещне французина Жил Симон или беларуския квалификант Иля Ивашка.

С достигането до полуфиналите в Монте Карло Димитров спечели повече точки, отколкото през целия минал сезон на червени кортове. Тогава той напусна Маракеш, Монте Карло и Рим още след първия си мач, а в Мадрид и "Ролан Гарос" беше отстранен в третия кръг

"Не е лошо като за начало. Отпаднах рано в Маями и бях малко притеснен, че няма да съм натрупал достатъчно мачове преди голям турнир като този в Монте Карло, но в същото време това ми даде възможност да си почина малко и да се подготвя добре", каза Димитров преди турнира в Барселона.

"Нещата се развиват в правилната посока. С всеки мач се чувствах все по-добре, движех се добре по корта. Това са най-важните неща, когато играеш на клей. Останалото е много здрава битка и когато стане напечено, трябва да си готов", допълни световният №5.

Димитров е сигурен, че може да постигне добри резултати на червени кортове. "Искам да се представя добре на клей. Това е приоритет №1 в момента. Мисля, че миналата година се представих добре, но не достатъчно. Не бях удовлетворен. Усещам, че мога да постигна по-добри резултати на клей. Израснах на тази настилка. Мога да играя добре и да се представя добре на нея. Надявам се, че ще го покажа в следващите седмици."

Турнирът в Барселона се очертава изключително силен. В него ще участват четирима играчи от топ 10 - Надал, Димитров, Доминик Тийм и Давид Гофен, както и носителят на 12 титли от Големия шлем Новак Джокович и двукратният шампион в Барселона Кей Нишикори.

В надпреварата ще се включат и някои от специалистите на червени кортове - Диего Шварцман, Пабло Кареньо Буста, Алберт Рамос Виньолас. Останалите поставени в основната схема са Хьон Чун, Адриан Манарино, Фелисиано Лопес, Андрей Рубльов, Фернандо Вердаско и Карен Хачанов.

"Невероятно е да видиш всички тези тенисисти, които играят тук. Мисля, че всички са гладни за мачове и битка, което е страхотно. Много съм щастлив да видя това и съм напълно готов за надпреварата. Ако искаш да си най-добрият, трябва да победиш най-добрите в даден момент", завърши Димитров.

Дневник