Волейболният шампион "Нефтохимик" има много високи цели за следващия сезон въпреки спечелването на всички трофеи в България през тази година. Бургаският тим затвори финалната серия с ЦСКА след три поредни победи с 3:1, а освен това спечели Купата на България и суперкупата. В отбора са убедени, че ще бъде трудно да се надгради, но целите остават много високи.

"Честно казано, ще бъде много трудно се надграджда този успех, но целите са високи. Естествено ще гоним спечелване всичко у нас, както и по-добър резултат в Европа. Имаме уверението на г-н Златев, че бюджетът ще бъде дори малко по-висок за следващия сезон", каза спортният директор и либеро на отбора Теодор Салпаров.

Според Салпаров по-високият бюджет ще помогне за по-ранното приключване на селекцията и привличане на качествени играчи от чужбина.

За селекцията говори и директорът на Обединените спортни клубове "Лукойл" Сашо Везенков. Той обясни, че продължава и активната работа по залата в Бургас.

"Моето желание е да сме най-силни в България, дори и да обезсмислим първенството. Говорил съм с Валентин Златев и с кмета на Бургас, имаме пълната им подкрепа. Останалите спонсори също са зад нас, а това не е малка подкрепа. Сега всичко е в ръцете на спортното ръководство", каза Везенков.

Той добави, че "Нефтохимик" е близо до привличане на още две класни имена от България – центърът Николай Николов и диагоналът Николай Учуков.

"В прекрасни отношения сме с Ники Николов и Учиков. Първоначалните разговори минаха, ако всичко се развие, както очакваме, те ще са наши играчи. Вальо и Георги Братоеви са си наши, те ще останат, единствено ако не получат някакво много много добро предложение от чужбина", каза още Везенков.

Дневник