Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп отдели специално внимание по време на пресконференцията си преди двубоя с "Рома" на феновете на тима. Германецът призова запалянковците да се държат културно и да не се стига до инциденти, както преди четвъртфинала с "Манчестър сити".

Преди 20 дни автобусът на "гражданите" беше атакуван от фенове на "Ливърпул" преди пристигането на стадион "Анфийлд". Резултатът беше счупено предно стъкло.

"Нашият клуб е невероятен, известен по света с подкрепата на феновете, които са не по-малко велики. Затова нямаме никаква нужда да хвърляме някакви предмети. Просто подкрепяйте отбора, каквото умеете най-добре", каза Клоп преди срещата.

В момента продължава разследването на инцидента от 4 април, като УЕФА и полицията в Мърсисайд работят съвместно.

"На стадиона бъдете шумни, пейте, забавлявайте се, бъдете зад отбора. Извън него покажете уважение към "Рома". Можем да покажем колко велик клуб е "Ливърпул", нека целият свят го види отново", добави Клоп.

Полицията в Мърсисайд вече предупреди запалянковците, че предприема засилени мерки за охрана на срещата. Ще бъдат използвани скенери при проверките, за да се засичат пиротехнически средства, както и специално обучени кучета. Ръководителят на охраната суперинтендант Дейв Чарнък предупреди, че използването на факли и пиротехника извън стадиона също е наказуемо.

"Очакваме масирано присъствие на феновете, както и празнична атмосфера, но сме подготвени за всякакви сценарии. Да се надяваме, че в края на деня ще говорим за това какво се е случило на терена, а не извън него", добави той.

Дневник