Жил Симон ще е съперникът, срещу когото ще се изправи Григор Димитров в първия си мач в турнира в Барселона. Французинът спечели убедително с 6:2, 6:3 срещу беларуския квалификант Иля Ивашка.

Димитров и Симон ще играят за девети път помежду си. До момента 70-ият в световната ранглиста французин има пет победи, но българинът спечели последните два мача.

През 2016 г. те играха четири пъти и тогава Димитров стигна до трите си успеха. На червени кортове са имали един двубой, като Симон спечели с 6:4, 6:3 в Монте Карло през 2016 г.

Димитров е поставен под №2 в надпреварата, което му осигури място директно във втория кръг. Българският тенисист заяви, че се чувства в по-добра форма в началото на сезона на червени кортове, отколкото през миналата година. Той изрази увереност, че може да постигне по-добри резултати на тази настилка в сравнение с предишни сезони.

Симон имаше нужда от 72 минути, за да победи Ивашка. В първия сет французинът използва отлично и двете си възможности за пробив и това го отведе до успеха. Във втория той поведе с 4:0, съперникът му върна единия пробив, но веднага след това мачът приключи с нов пробив.

Dnevnik.bg