Славия" се класира за финала за Купата на България след победа с 1:0 срещу "Ботев". С успеха си на "Васил Левски" белите заличиха поражението си с 1:2 от първата среща.

Победният гол дойде от дузпа на Ивайло Димитров в 66-ата минута. След това гол на "Ботев" не беше зачетен заради много спорна засада, а малко преди края "канарчетата" имаха бурни претенции заради неотсъдена дузпа срещу Жоао Пауло.

"Славия" ще играе за 11-и път във финала за купата, като се надява да спечели отличието за осми път и за първи след 1996 г. За последно тимът стигна до последния мач в турнира през 2011 г., но тогава загуби от ЦСКА. Сега съперник на отбора ще е победителят между "Левски" и ЦСКА, които играят в сряда.

"Ботев" се надяваше да защити купата, спечелена преди година.

През първата част головите положения не бяха много. Най-доброто положение за "Славия" дойде след удар на Галин Иванов, при който се получи рикошет и вратарят на гостите беше затруднен, но се справи. "Ботев" също опита няколко атаки, но без успех.

В началото на втората част "Славия" създаде две опасности пред вратата на съперника. Най-напред в 53-ата минута след рикошет топката се вдигна и отблизо Стефан Велков стреля, но не беше точен. Малко след това белите изпуснаха нова възможност след разбъркване.

В 65-ата минута Пламен Димов фаулира Димитров и "Славия" получи дузпа. Играчът на белите стреля добре в долния ляв ъгъл и даде преднина на отбора си.

"Ботев" имаше отлична възможност да изравни в 77-ата минута. Тогава Стивън Петков получи извеждащо подаване, но беше отсъдена засада. При атаката нападателят вкара, но гол не беше зачетен.

Шест по-късно Жоао Пауло изпревари защитник на "Славия" в наказателното поле и беше ритнат, но съдията реши, че нарушение няма.

Дневник