ЦСКА и "Левски" се изправят един срещу друг в мача за спасяването на сезона си и с надеждата, че ще стигнат до финала за Купата на България. Двата отбора влизат в различни позиции в реванша от полуфиналите.

Сините спечелиха с 2:0 първата среща като гост с головете на бившия нападател на ЦСКА Серджиу Буш. Тази вечер в 18.30 ч. на "Васил Левски" те ще опитат да довършат започнатото и да направят втората крачка.

ЦСКА се настройва за голям обрат с увереността, че има силите да го постигне. Червените се нуждаят минимум от два гола и стабилна защита.

Победителят от дуела ще спори за купата със "Славия". Белите победиха с 1:0 "Ботев" в мач със спорно съдийство.

Големият мач

Воденият от Стамен Белчев отбор се надява да постигне целта си и да се върне на пътя на положителните емоции. Доскоро на "Българска армия" гледаха към титлата и купата, но слабите резултати във важните мачове промениха нагласите. В първенството надпреварата с откъсналия се на десет точки "Лудогорец" изглежда решена.


ЦСКА ще хвърли всичко в опит да подобри настроението си в момент, в който клубът се подготвя да празнува юбилей.

Треньорът Белчев е доволен, че за първи път от няколко седмици ще може да използва почти всичките си основни футболисти. Кирил Десподов и Кристиян Малинов са възстановени и два дни тренираха с отбора. Специалистът е убеден, че съставът може да вкара необходимия брой голове, но предупреди, че трябва да се внимава в защита.

В лагера на "Левски" имат притеснения заради невъзможността да се използва основен футболист - Милош Цветкович. Сръбският десен защитник получи контузия и няма да играе повече през сезона.

Сините се надяват да отстранят ЦСКА и впоследствие да вдигнат купата, тъй като са без спечелено отличие от 2009 г.

От клуба призоваха привържениците за подкрепа. Сините обявиха, че са започнали изграждането на отбор с цел за печелене на отличия и са сигурни, че това ще стане, "когато моментът узрее".

"Най-голямото богатство на "Левски" обаче винаги е била, е и ще бъде публиката на "Левски". Нека покажем на всички, че отборът и хората са едно. Нека покажем какво означава великият левскарски дух и изпълним трибуните. И нека заедно направим следващата крачка", се казва в обръщението на сините.


С повишено внимание

Това ще е третата поредна сряда, в която двата отбора играят на "Васил Левски". По традиция ще има промени в движението в София, ще има и засилени мерки за сигурност.

МВР ще удвои усилията си заради инцидента от миналата седмица, когато след хвърлена бомбичка пострадаха двама полицаи. Тогава бяха организирани спешни срещи за обсъждане на мерките за справяне с проблема и министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви, че полицаите ще проверяват посетителите два пъти по-внимателно.

На срещата с участието на министъра на спорта Красен Кралев, депутати и представители на БФС беше посочено, че в дългосрочен план за преодоляване на футболното хулиганство се изисква засилване на личната отговорност.

Групата на "Левски": Митрев, Кръстев, Яблонски, Ейолфсон, Белаид, Найденов, Горанов, Фигейредо, Паулиньо, Вутов, Прохазка, Нашименто, Панайотов, Кабрал, Обертан, Гомес, Тиам, Буш
Групата на ЦСКА: Черниаускас, Петров, Манолев, Барт, Бодуров, Чорбаджийски, Антов, Георгиев, Жеферсон, Атанасов, Пинто, Малинов, Лое, Тиаго, Алберг, Десподов, Енрике, Джеси, Бланко, Каранга

Дневник