Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп не е притенснен от това, че "Рома" успя да вкара два гола в първия полуфинал между двата отбора в Шампионската лига. Червените спечелиха с 5:2, но според Клоп попаденията не променят ситуацията на неговия отбор.

"Това, което разбрах от мача, е, че имаме сили да спечелим и на ревашна в Рим", обясни Клоп след двубоя.

"Ливърпул" отива в Рим с аванс от три попадения. Три гола преднина имаше и "Барселона" след успех с 4:1 над "вълците", но след това загуби с 0:3 и отпадна в четвъртфиналите.

"Казах го и преди това – ние не сме "Барселона" за добро или лошо. Те са един от трите най-добри отбора в света за последните 15 години, спечелиха всичко, а ние не. Ние няма да се отпуснем, а ще се борим все едно е 0:0. Ситуацията не се променя, защото "Рома" трябва да ни вкарат голове, те ще са много агресивни, а това може да ни помогне", каза още Клоп.

Германският специалист обясни мудното начало на двубоя с това, че "Ливърпул" е трябвало да опознае съперника и да се нагоди към неговата техническа постройка. "След това играхме, както знаем, и видяхте какво стана."

Клоп не спести своите похвали и за голямата звезда на отбора си Мохамед Салах. Египтянинът вкара първите два гола в мача и отново беше на висота.

"Той е страхотен, във формата, в която се намира в момента, е много трудно да бъде спрян. Ако мислите, че е най-добрият в света, напишете го или го кажете. Аз съм убеден, че той е сред най-добрите. За да кажеш обаче, че някой е най-добър, трябва той да показва постоянство за по-дълъг период", каза Клоп по повод на Салах.

Нападателят на мърсисайдци има 43 гола в 47 мача през този сезон. Наскоро Салах беше избран за играч на сезона във Висшата лига.

"Мохамед е фантастичен играч и аз съм истински щастливец, че имам такъв човек в моя отбор. На първо място той е и страхотен човек", завърши германецът.

Дневник