Ботев" (Пловдив) поиска оставката на председателя на съдийската комисия Йордан Сталев след полуфиналния мач в Купата на България срещу "Славия". Жълто-черните загубиха с 0:1 и заради гол на чужд терен, който "Славия" отбеляза в първата среща, столичният тим отива на финал.

В срещата на стадион "Васил Левски" имаше редица отсъждания на рефера Станислав Ставров в полза на белите. Нарушение на Стефан Велков срещу Жоао Пауло в наказателното поле не беше маркирано, а гол на Стивън Петков - отменен заради засада.

"ПФК "Ботев" иска оставката на новоназначения председател на съдийската комисия Йордан Сталев!
ПФК "Ботев" настоява арбитърът Станислав Ставров да бъде изваден от съдийската листа и да не получава наряди като главен, асистент или четвърти съдия! ПФК "Ботев" настоява за публично оповестяване на доклада и мотивите за оценка на съдийската бригада, каквато и да е тя, от страна на наблюдателя на днешния мач Валери Цветков! ", пише в съобщението на клуба.

От "Ботев" добавиха, че запазват доверие в треньорския щаб въпреки отпадането от турнира. След мача треньорът Николай Киров обясни, че е знаел за назначението на Ставров далеч преди мача.

"Въпреки изобилието от сигнали за това, което се случи във вечерта на 24 април на ст. "Васил Левски", ПФК "Ботев" реши да не нагнетява напрежението преди двубоя, тъй като това не се вписва в стила, историята и традициите на нашия клуб."

Шефът на съдийската комисия Йордан Сталев беше назначен от Изпълкома на БФС на 20 март. Той замени подалия оставка Петър Петров. Именно "Ботев" беше един от клубовете, които искаха оставката и на бившия председател, като това се случи през ноември 2017 г. след мач с "Берое".

Дневник