Гръцкият футболен клуб "Панатинайкос" беше изваден от участие в европейските клубни турнири в следващите три сезона заради просрочени задължения към други отбори и играчи. Решението на УЕФА е крайно, като организацията наложи допълнителна глоба от 200 хиляди евро на тима.

Към 30 септември 2017 г. "Панатинайкос" е имал задължения 5.631 милиона евро. На 12 декември финансовият регулатор към УЕФА взе отношение и даде време на клуба до 1 март, за да постигне споразумение с кредиторите.

Сред футболистите, очакващи пари от клуба от Атина, е и българинът Иван Иванов. Според медиите в Гърция той има да получава 145 хил. евро. Иванов изигра 19 мача за отбора през 2016 и 2017 г., като вкара един гол.

В петък от актива на "Панатинайкос" в първенството бяха отнети три точки заради неизплатени 500 хиляди евро към 32-годишния футболист Йенс Вемер. Той игра от 2015 до 2017 г. за отбора, след което заведе дело и осъди клуба.

Преди началото на сезона от актива на "Панатинайкос" бяха отнети още две точки заради ексцесии в плейофите срещу ПАОК през миналата година.

Дневник