Голмайсторът на ЦСКА Фернандо Каранга има частично разкъсване на вътрешна връзка на коляното, обявиха от клуба. В петък бразилският футболист ще мине допълнителен преглед и тогава ще се знае дали се налага операция и колко време ще е необходимо, за да се възстанови.

Каранга пострада след остро влизане на Хали Тиам от "Левски" в реванша от полуфиналите за Купата на България. Нападателят получи медицинска помощ и се върна в игра, но малко след това беше сменен принудително.

Червените изразиха недоволството си от това, че Тиам е наказан за един мач. Според тях сенегалският полузащитник е искал да контузи тежко Каранга.

"Искаме да изкажем огромното си разочарование от работата на ДК (дисциплинарната комисия) към БФС и решението, което взеха днес за наказанието на футболиста от "Левски", който извърши умишлено нарушение срещу нашия футболист. Подобно влизане, очевидно целящо тежка травма, не може да се тълкува и наказва толкова безобидно", заявиха от "Българска армия".

Клубът допълва, че "същата тази комисия взе скандално решение миналата седмица, като потъпка правилника си и наложи минимална санкция на същия отбор за хвърлена бомба, която едва не отне човешки живот". Преди дни комисията наказа "Левски" за един мач без публика, макар правилникът да изискваше наказание за три срещи.

dnevnik.bg