Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите в турнира в Барселона. Десеткратният шампион в надпреварата постигна бърза победа за 6:1, 6:3 срещу Гилермо Гарсия-Лопес.

Надал нямаше затруднения срещу сънародника си и спечели след 80 минути. Той позволи на 69-ия в света да стигне само до една възможност за пробив в мача.

Първият сет беше равностоен до 1:1, след което шампионът влезе в серия от девет поредни спечелени гейма, за да стигне до 6:1, 4:0. След това Гарсия-Лопес успя да върне един пробив и да намали изоставането си, но Надал не му позволи да се надява на повече.

Следващият съперник на водача в схемата ще е Мартин Клижан, отстранил Фелисиано Лопес. Място в четвъртфиналите си осигури и Григор Димитров, който спаси два мачбола и измъкна победата в драматичния си двубой с Малек Джазири.

Надал се бори за трета поредна и общо единадесета титла в Барселона. Това беше 12-ата му поредна победа в надпреварата и 15-и последователен успех на червени кортове. 31-годишният испанец се намира в изключителна серия от 40 поредни спечелени сета на любимата си настилка. От 2017 г. насам той има само една загуба в 34 двубоя на клей.

Дневник