Атлетико" (Мадрид) измъкна ценно равенство 1:1 срещу "Арсенал" в полуфинал в Лига Европа, въпреки че игра с човек по-малко почти цял мач. Още в десетата минута Шиме Върсалко получи втори жълт картон, а след бурните протести беше изгонен и треньорът на испанците Диего Симеоне.

Английският отбор атакуваше през почти целия мач, но вкара само веднъж - в 61-ата минута точен беше Александър Лаказет. Малко преди края Антоан Гризман отбеляза важния гол за "дюшекчиите".

В другата среща "Олимпик" (Марсилия) се наложи с 2:0 срещу "Залцбург".

"Арсенал" започна силно мача и още преди изгонването на Върсалко създаде три добри възможности. Впоследствие домакините продължиха да атакуват, но не успяваха да завършат с гол нападенията си. "Атлетико" се възползва от един от шансовете си и извлече добър резултат.

Още в шестата минута Лаказет получи в добра позиция пред вратата, но стреля в гредата. Секунди по-късно след центриране нападателят игра с глава, но Ян Облак спаси вратата си.

В десетата минута дойде моментът, в който за нарушение Върсалко получи втория си жълт картон. Симеоне реагира остро и след няколко обиди към съдията беше отстранен от мястото си.

След този момент "Арсенал" продължи да атакува и да създава възможности, но не можеше да вкара. В 21-ата минута след двойно подаване Дани Уелбек се озова в добра позиция, но ударът му беше отразен от Облак. Покрай множеството атаки на домакините и "Атлетико" имаше своя шанс. В 37-ата минута се наложи Давид Оспина да спасява вратата си след удар на Гризман.

След почивката картината се запази. Домакините продължиха да нападат и в 61-ата минута усилията им дадоха резултат. След центриране Лаказет скочи високо и с глава откри. Грешка на капитана Лоран Кошчелни в 82-ата минута обаче попречи на "Арсенал" да запази вратата си без гол. Гризман се възползва, напредна и изравни. До края воденият от Арсен Венгер положи усилия да стигне до нов гол. Най-добрата възможност за това се откри пред Аарън Рамзи, след чийто удар с глава обаче топката беше избита от Облак.

В Марсилия домакините стигнаха до ценна победа, без да допускат гол. В 15-ата минута след центриране от фаул Флориан Товен отблизо при далечната греда засече.

След почивката "Залцбург" беше по-деен, но получи нов гол. В 63-ата минута Клинтън Нджие получи в добра позиция в наказателното поле и отблизо удвои с удар по земята.

Реваншите са след седмица.

Дневник