Българският тенисист Григор Димитров се изправя днес пред третото си предизвикателство в турнира в Барселона. Вторият в схемата среща Пабло Кареньо Буста в четвъртфинал от надпреварата на червени кортове.

Мачът е втори в програмата за деня и ще започне не преди 15.00 часа българско време.

Това ще е шестият двубой помежду им, като българинът има три успеха. На червени кортове обаче те са се срещали три пъти, а Кареньо Буста излезе победител в последните два случая.

Миналата година испанецът спря Димитров в "Ролан Гарос" след победа в три сета. Последната среща между двамата беше във финалите на АТП в Лондон, където бъдещият шампион спечели категорично с 6:1, 6:1.

Двамата имаха тежки мачове в четвъртък. Българинът трябваше да спасява два мачбола срещу Малек Джазири, за да стигне до драматична победа. Кареньо Буста се наложи в три сета срещу Адриан Манарино.

"Много съм щастлив, защото този род победи оценявам най-много", каза Димитров след трудния успех преди ден.

"Беше малко странно. Мисля, че играех много добре,но чувствах, че нещо ми липсваше. След първия сет спрях да се движа добре, правех много непредизвикани грешки. Повратната точка беше при 1:4 в третия сет. След като върнах пробива, отново започнах да влизам в ритъм. Той (Джазири) е много необикновен играч, особено на клей", заяви вторият в схемата.

При нов успех в полуфиналите той ще играе с победителя от мача между Доминик Тийм и Стефанос Циципас. В другия поток десеткратният шампион Рафаел Надал продължава на висока скорост, като е в серия от 40 поредни спечелени сета на клей.

Дневник