Лудогорец" е само на 90 минути от седма поредна титла в България, след като победи с 3:0 "Верея" като гост. Шампионите записаха 14-и пореден успех в Първа лига, с което записаха клубен рекорд. Головете в Стара Загора отбелязаха Якуб Шверчок в 67-ата, Клаудиу Кешеру в 77-ата минута и Вандерсон в добавеното време.

Победата не дойде толкова лесно за отбора на Димитър Димитров пропусна много положения през първото полувреме. "Верея" също имаше своите шансове, но не ги оползотвори, а в началото на второто полувреме остана с 10 души заради два жълти картона на Здравко Илиев.

В края на мача "Верея" завърши с девет души, защото Георги Андонов получи директен червен картон след фаул в атака.

С трите точки преднината на "Лудогорец" на върха пред ЦСКА вече е 13. Ако червените загубят от "Ботев" като гост в неделя, тимът от Разград ще бъде шампион. При всеки друг развой решаващ ще се превърне мачът след седмица, в който червените приемат "Лудогорец" на Националния стадион "Васил Левски". До края на сезона остават четири кръга.


Победата на "Лудогорец" изравни рекорд на "Левски", който също има 14 поредни успеха между 3 април и 19 септември 2004 г. "Лудогорец" обаче е единственият отбор, който го постига в рамките на един сезон. Тимът от Разград вече има 27 победи в Първа лига, колкото записа "Левски" през сезон 2000-01.

През първата част в Стара Загора "Лудогорец" пропусна половин дузина голови положения, а веднъж и гредата спаси домакините. Иво Иванов опита да изчисти топката, но вместо това уцели гредата зад вратаря си Цинцарски. "Верея" също можеше да се разпише, но пропуски направиха Мечев и Танев.

След почивката ситуацията за домакините се влоши заради втори жълт картон на Илиев. Съдията Ивайло Стоянов изгони спорно защитника, след като Яцек Горалски се подхлъзна и двамата се сблъскаха в средата на терена. Реферът обаче прецени, че Илиев е направил фаул и му показа втори жълт картон.

С човек повече на терена Димитър Димитров предприе смяна и пусна Якуб Шверчок в 57-ата минута. "Лудогорец" заигра с двама чисти нападатели и 10 минути по-късно поведе в резултата. Сюлеймани сбърка в наказателното поле и предостави топката на поляка, който не сгреши – 0:1.

Още десет минути по-късно "Лудогорец" си гарантира победата с точен изстрел на Кешеру. Нападателят завърши атака, започната от Марселиньо и преминала през Лукас Саша. За румънския футболист това беше 25-и гол в Първа лига през сезона и общо 72-и с екипа на "Лудогорец" в 113-ия му мач.

Крайният резултат оформи Вандерсон в добавеното време. Бразилецът вкара седмия си гол през сезона с красив удар извън наказателното поле.

Дневник