Бърни Екълстоун продаде Формула 1 на "Либърти медиа" преди година, но продължава да бъде тясно свързан със спорта и често посещава състезания. 87-годишният британец е специален гост на Гран при на Азербайджан и сподели мнението си за битката през настоящия сезон.

След три старта през 2018 г. световният шампион Люис Хамилтън все още няма победа, а според Екълстоун сънародникът му не е същият състезател. Той определи Себастиан Фетел за фаворит.

"Това не е Люис, който сме свикнали да виждаме преди. Не знам дали само аз го забелязвам, но той не е състезателят от преди. Люис още е много бърз и много талантлив, както и невероятно момче, но явно вече е прекалено изморен от всички тези пътувания и шумът около него", каза Екълстоун.

Договорът на британеца с "Мерцедес" изтича в кая на сезона и той все още не е подновен. Според последните информации обаче това е чиста формалност и 33-годишният пилот ще остане при световните шампиони.

"По принцип имам вярна преценка, но пък може Люис да спечели всички състезания и да ме опровергае. Желая му успех, разбира се. Аз обаче съм приятел с Фетел и му стискам палци винаги. Ще се радвам, ако Себастиан стане шампион за пети път. Той работи много и в момента е фаворит за титлата", добави Екълстоун.

След петъчните тренировки в Баку обаче и двамата претенденти за титлата имаха проблеми и не впечатлиха с темпото си. Фетел и Хамилтън останаха далеч зад Даниел Рикардо, който спечели преди две седмици в Китай, а в тренировките в Азербайджан беше най-бърз.

Дневник