Ювентус" издържа драматично първия голям тест по пътя към седма поредна титла в Серия А. В изпълнено с емоции Дерби д'Италия шампионите губеха с 1:2 срещу "Интер" до 87-ата минута, но направиха късен обрат и спечелиха с 3:2 на "Сан Сиро".

"Старата госпожа" държеше мача под контрол, след като още в 18-ата минута имаше гол аванс и беше с човек повече на терена след директен червен картон на Матиас Весино. "Интер" показа характер и направи обрат в началото на второто полувреме. "Нерадзурите" дълго време удържаха преднината си, но се пропукаха в последните три минути на редовното време и останаха с празни ръце.

"Ювентус" събра 88 точки след 35 мача и поведе с четири точки пред "Наполи", който гостува на "Фиорентина" в неделя от 19.00 часа.

До края на сезона "Ювентус" има домакинства на "Болоня" и "Верона" и тежко гостуване на борещия се за място в Шампионската лига "Рома" между тях. "Наполи" ще играе с "Торино", "Сампдория" и "Кротоне" след мача с "Фиорентина.

"Ювентус" и "Интер" изиграха първо полувреме, в което нямаше много положения за гол, но за сметка на това цели три пъти се стигна до използването на видеоповторения след сигнали от допълнителните видеорефери.

В 13-ата минута Хуан Куадрадо центрира от десния фланг в наказателното поле. Топката премина между куп от играчи на двата отбора и стигна до Дъглас Коща, който от далечния край на вратарското поле я изпрати покрай Самир Ханданович с диагонален удар с левия крак.

В ситуацията останаха съмнения за контакт на Блес Матуиди с топката, който щеше да постави Коща в засада. Видеопреглед на ситуацията разсея съмненията и попадението правилно беше зачетено.

Пет минути по-късно ситуацията стана още по-тежка за "Интер", след като Матиас Весино стъпи с бутоните върху крака на Марио Манджукич. Главният съдия Давиде Орсато първоначално показа жълт картон на уругвайския полузащитник, но след като прегледа ситуацията на екрана до тъчлинията, коригира решението си и вдигна директен червен картон.

Мачът изглеждаше здраво в ръцете на "Ювентус". Шампионите контролираха спокойно играта, а за цялото първо полувреме се стигна само до една опасност пред Джанлуджи Буфон. В 30-ата минута Антонио Кандрева отправи много добър изстрел от дистанция, но капитанът на "бианконерите" се намеси с върха на пръстите.

В добавеното време на първата част гостите стигнаха до втори гол. При подаване отдясно на Кандрева Игуаин и Скриняр се сблъскаха и паднаха пред вратарското поле, а топката стигна до Блес Матюиди, който отблизо я изпрати в мрежата. Реферът Орасто получи сигнал да прегледа ситуацията и попадението правилно беше отменено заради засада на французина.

Седем минути след почивката "Интер" изравни след статично положение. В първия случай, в който беше изпуснат от защитата на "Ювентус", Мауро Икарди засече с глава центриране на Жоао Кансело от свободен удар.

В 63-ата минута Игуаин пропусна отлична възможност отново да изведе шампионите напред в резултата. Той беше изведен на скорост зад защитата и преодоля вратаря Ханданович, но след това не успя да уцели опразнената врата.

Две минути след това "Интер" шокира "Ювентус" с второ попадение. Иван Перишич беше изведе на скорост вляво от вратата. Куадрадо се хвърли на шпагат, но се размина с топката. Това позволи на Перишич да влезе навътре и да центрира успоредно на голлинията, а Андреа Бардзали си отбеляза автогол.

"Ювентус" отговори със силен натиск. В 75-ата минута Ханданович направи страхотно спасяване след пряк свободен удар на Дибала, а няколко пъти бранителите на домакините блокираха удари в наказателното поле.

Дълбоко прибран в наказателното си поле, "Интер" дълго време удържаше аванса си. Три минути преди края на редовното време обаче "нерадзурите" се пропукаха. Куадрадо беше оставен да пробие до аутлинията и да центрира, топката рикошира в крака на Скриняр и влетя във вратата.

След като допусна изравняване, "Интер" бързо получи и трети гол. В 90-ата минута Пауло Дибала центрира в наказателното пое, Игуаин беше изпуснат и отбеляза с глава отблизо.

Загубата срещу "Ювентус" може да се окаже много тежък удар по амбициите на "Интер" за участие в Шампионската лига. Тимът на Лучано Спалети е пети с 66 точки, като изостава с една от "Лацио", който има мач по-малко - гостуване на "Торино" в неделя.

В ранния съботен мач "Рома" направи голяма крачка към класиране за най-силния клубен турнир. "Вълците" загряха за реванша с "Ливърпул" с убедителна победа с 4:1 срещу "Киево" в Рим и събраха 70 точки.

Дневник