Мечтите на "Наполи" за първа титла от 28 години угаснаха само седем дни, след като бяха съживени с победа в дома на шампиона "Ювентус". Тимът от Неапол допусна тежка загуба с 0:3 от "Фиорентина", която го остави на четири точки от първото място.

"Ювентус" се нуждае от две победи в оставащите три кръга, за да стане шампион за седма поредна година. За "стара госпожа" предстоят две домакинства - срещу "Болоня" и "Верона", и гостуване на "Рома" между тях.

В събота тимът на Масимилиано Алегри измъкна драматична победа с 3:2 срещу "Интер" в Дерби д'Италия и събра 88 точки. "Наполи" има 84 пред последните си три мача за сезона - срещу "Торино", "Сампдория" и "Кротоне".

Кошмарът за "Наполи" във Флоренция започна с директен червен картон на Калиду Кулибали в осмата минута и продължи с три гола на Джовани Симеоне. 22-годишният син на треньора на "Атлетико" (Мадрид) Диего Симеоне отбеляза първия си хеттрик в италианския футбол.

Кулибали беше изгонен, след като фаулира Симеоне, който се откъсваше сам срещу вратаря Хосе Рейна. Първоначално реферът посочи дузпа, но след видеопреглед отсъди пряк свободен удар пред наказателното поле" Той не доведе до гол за "Фиорентина", но остави "Наполи" в много тежка ситуация.

В 34-ата минута усилията на домакините да стигнат до гол дадоха резултат. Симеоне получи страхотен 60-метров пас от левия бек Кристиано Бираги, измъкна се зад защитата и прати топката между краката на Рейна.

След доста пропуски "Фиорентина" отбеляза втори гол в 62-ата минута. След центриране от корнер топката се отби в гърба на Лонрецо Инсиние и се насочи към вратата. Рейна изби с крак, но Симеоне направи добавка на метър от голлинията.

В 93-ата минута Себастиан Кристофоро изведе Симеоне зад защитата на "Наполи", която проспа включването на аржентинеца. Той се устреми сам срещу Рейна и спокойно насочи топката в далечния ъгъл.

"Фиорентина" събра 54 точки след 15-ата си победа в 35 шампионатни мача. Тимът от Флоренция изостава с четири от шестия "Сампдория", който затваря зона "Европа".

Дневник