„Лудогорец" стана футболен шампион на България за седма поредна година. Тимът от Разград си гарантира титлата четири кръга преди края на сезона, след като ЦСКА загуби с 1:2 от "Ботев" (Пловдив) и остана на 13 точки от първото място.

Червените можеха да отложат с един кръг коронясването на "Лудогорец", но пропуснаха дузпа в 95-ата минута на мача. Тимът на Стамен Белчев записа трети пореден мач без победа след равенствата с "Берое" (1:1) и "Левски" (2:2) и продължи срива си след загубата от "Лудогорец" с 2:3 в Разград и отпадането от "Левски" за Купата на България.

Жоао Пауло откри резултата на стадиона в кв. Коматево в 31-ата минута. Хеан Бланко изравни три минути след почивката. Равенството обаче се задържа само седем минути, преди Стивън Петков отново да изведе домакините напред със страхотен гол от воле.

В 77-ата минута "Ботев" пропусна страхотна възможност да реши мача с трети гол, след като Пауло се откъсна очи в очи с вратаря Витаутас Черниаускас, но стреля покрай вратата.

Футболистите на ЦСКА изиграха поредния си неубедителен мач и през по-голямата част от мача нямаха ясна иедя как да стигнат до чисто голово положение. Едва в последните десетина минути гостите успяха да осъществят натиск, който не доведе до нищо повече от няколко блокирани удара.

Малко след изтичането на добавените три минути главният съдия Драгомир Драганов отсъди дузпа за игра с ръка на Веселин Минев на голлинията и изгони защитника на "Ботев" с директен червен картон за предотвратяване на гол. Вратарят Даниел Кайзер обаче спаси удара от бялата точка на Хеан Бланко.

Трите точки срещу ЦСКА оставят "Ботев" в битката за Лига Европа. "Канарчетата" събраха 49 точки и се доближиха на четири точки от "Берое", който е четвърти. По-рано днес тимът от Стара Загора загуби с 0:4 от "Левски" в битката за третото място и изостана с две точки от сините.

Ако "Левски" спечели Купата на България, четвъртата позиция ще даде шанс за участие в евротурнирите чрез бараж със седмия в крайното класиране на Първа лига.

dnevnik.bg