Тотнъм" победи "Уотфорд" с 2:0 на "Уембли" в последния мач от 36-ия кръг на Висшата лига и направи огромна крачка към участие в Шампионската лига през следващия сезон.

С 21-ата си победа от 25 мача "шпорите" събраха 71 точки. Тимът на Маурисио Почетино се откъсна с пет точки пред петия "Челси" и се доближи само на една от третия "Ливърпул", който е изиграл мач повече.

"Тотнъм" може да си гарантира мястото в Шампионската лига още идния уикенд, ако вземе три точки срещу заемащия последното място "Уест бромич", а "Челси" не победи "Ливърпул".

След мача с "дроздовете" за "Тотнъм" ще останат домакинство на "Нюкасъл" и гостуване на "Лестър". "Челси" ще играе с "Хъдърсфийлд" и "Нюкасъл" след мача с "Ливърпул". След ключовия сблъсък на "Стамфорд бридж" мърсисайдци ще завършат сезона срещу "Брайтън" у дома.

Деле Али осигури желания старт на "Тотнъм" срещу "Уотфорд" след груба грешка на вратаря Орестис Карнезис. В 15-ата минута Киърън Трипиър центриране безобидно от десния фланг. Карнезис обаче изпусна топката, а Кристиан Ериксен я продължи към Али, който спокойно я насочи във вратата.

Десет минути по-късно Андре Грей пропусна отличен шанс да изравни, след като беше изведен очи в очи с Юго Лорис, но стреля в тялото му. В края на полувремето и Ричарлисон се озова зад защитата вляво от вратата, но ударът му беше спасен от Лорис.

Само три минути след началото на втората част Хари Кейн осигури спокойствие на "Тотнъм" с втори гол. Той първоначално се подхлъзна след подаване на Хьон Мин Сон, но топката стигна до Трипър на десния фланг. Десният бек подаде по земя към Кейн и голмайсторът на "шпорите" не пропусна отблизо.

До края на мача и двата отбора имаха много добри ситуации за гол, но не се възползваха. Веднъж и гредата попречи на "Тотнъм" да стигне до трето попадение след удар с глава на Ян Вертонген.

Най-големият пропуск за "Уотфорд" направи Ричарлисон в 70-ата минута. От границата на вратарското поле бразилецът стреля високо над вратата и не успя да върне "стършелите" в мача.

"Уотфорд" допусна трета загуба в последните си пет срещи и седми пореден двубой без победа. Тимът на Хави Грасия е 13-и с 38 точки, като се намира на шест точки от зоната на изпадащите.

Дневник