Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев е бил уволнен, съобщи "Гонг", като се позовава на потвърдена информация. До края на сезона отборът ще бъде воден от Христо Янев, който от тази година е скаут на клуба.

Решението за раздялата с Белчев идва след загубата от "Ботев" (Пловдив) в неделя, която осигури седма поредна титла на "Лудогорец". ЦСКА започна сезона с амбиции за дубъл, но отпадна от "Левски" в полуфиналите за Купата на България, а преди последните четири кръга в Първа лига изостава с 13 точки от тима от Разград.

Белчев пристигна на "Българска армия" след трансформацията на "Литекс" в "ЦСКА-София" през лятото на 2016 г. Той беше треньор на дублиращия отбор, каквато длъжност изпълняваше и в Ловеч предходния сезон.

В края на ноември 2016 г. Белчев застана начело на първия състав след напускането на Едуард Йорданеску. Румънецът пое отбора само три месеца по-рано, когато Христо Янев беше освободен от поста.

Белчев постигна пет победи и едно равенство в първите си шест мача и се утвърди на поста, след като първоначално беше временен вариант. В 58-те официални срещи, в които той беше старши треньор, ЦСКА записа 30 победи, 12 равенства и 6 загуби.

Янев се завръща на "Българска армия" като старши треньор след близо двегодишно прекъсване. Той водеше първия отбор на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД, който спечели Купата на България, докато се състезаваше във В група.

След като Гриша Ганчев направи преобразуванията с "Литекс" и "Чавдар" (Етрополе), Янев запази поста си. Той обаче беше освободен само след четири кръга, в които отборът записа загуба от "Пирин" и равенство с "Верея".

До края на настоящия сезон остават четири кръга, в които ЦСКА има мачове с "Лудогорец" (6 май), "Верея" (12 май), "Левски" (15 май) и "Берое" (20 май).

Дневник