Футболистът на "Лудогорец" Върджил Мисиджан е осъден на четири месеца затвор за побой над възрастен мъж. Към ефективната му присъда са добавени и два месеца условно, съобщават медиите в Холандия.

Инцидентът с Мисиджан се случи в началото на януари след скандал на паркинга на жилищна сграда в Розендал. 24-годишният футболист нападна 68-годишния Рон ван Акелиен, като побоят прати възрастният мъж в болница с двойна фрактура на глезена и травма в лакътя.

Според разказ на съпругата на пострадалия Мисиджан е паркирал пред дома на свой приятел, блокирайки входа към задния двор на семейството. След молба да премести колата си футболистът на "Лудогорец" се нахвърлил върху жертвата.

Версията на защитата e, че Ван Акелиен пръв е изблъскал Мисиджан и е отправял расистки обиди. Адвокатът на футболиста Нортие Лут определи присъдата, като твърде строга и обяви, че ще обжалва решението на съда в Бреда.

Според съдията като футболист Мисиджан е трябвало да осъзнае, че с ритниците си е можел да нанесе много сериозни травми на възрастния мъж.

Съпругата на Ван Акелиен се оплака, че инцидентът е разрушил живота на семейството. "Загубих съпруга си на 5 януари. След три месеца в болница и един месец в рехабилитационен център той се превърна от силен и здрав мъж в развалина и загуби 25 килограма", разказа тя.

dnevnik.bg