ЦСКА е подписал договор с вратаря от академията на английския "Уест хем" Валентин Обретенов. Новината съобщо официалният сайт на "чуковете". Английският клуб даде българския вратар за добър пример за преминалите през програмата за талантливи играчи.

"Много съм щастлив от това докъде стигнах. Това нямаше да е възможно без помощта на фондацията през последните две години. Винаги ще съм благодарен за досега ми с професионалния футбол и обучението в академията, както и окуражаването да играя в долните дивизии на Англия", коментира Обретенов.

Футболистът е роден през 2000 г. и се очаква да започне подготовка през лятото с първия тим на ЦСКА.

Обретенов е част от програмата "Втори шанс" на "Уест хем". Тя представлява двугодишен период, в който играчите получават образование и тренират в академията на клуба. "Втори шанс" е за юноши на възраст между 16 и 18 години.

"Вал е един от примерите, че нашата програма работи и се развива отлично. Той е страхотно момче и е много талантлив. Пожелавам му някой ден да го видим в Шампионската лига и съм сигурен, че той има качествата да го постигне", каза един от ръководителите на проекта Брайън Гловър.

Дневник