Джон Хигинс срещу Кайрън Уилсън и Марк Уилямс срещу Бари Хоукинс са полуфиналите в тазгодишното световно първенство по снукър. След Хоукинс, който победи Дин Дзюнхуей с убедителното 13:5, неговият съперник Марк Уилямс също мина експресно през съперника си Али Картър с 13:8.

Двукратният шампион в "Крусибъл" Уилямс (2000 и 2003 г.) стигна полуфиналите за пръв път от 2011 г., когато отстъпи с 14:17 пред Хигинс по пътя към последната му четвърта световна титла. Този път Уилямс беше много уверен и запази високото ниво, което демонстрира от началото на турнира.

Уелсецът спечели четири от последните пет фрейма, като направи две силни серии с брейкове от 83 и 113 точки, за да откаже Картър. "Усещам, че играя на най-доброто си ниво от няколко години насам. Мотивиран съм да дам всичко от себе си, за да отида на финал", каза Уилямс.

Той дори обеща да се съблече по бельо, ако вземе световната титла за трети път. Само преди година Уилямс дори беше пред отказване от спорта.


В горната схема Кайрън Уилсън продължи с впечатляващото си представяне и буквално разби Марк Алън с 13:6. Войнът от Кетеринг стигна до полуфиналите за пръв път в кариерата си, след като досега най-добрият му резултат бяха четвъртфиналите от 2016 и 2017 г.

С успеха си Уилсън се реваншира за загубата от Пистолета на финала на Мастърса през януари. Тогава северноирландецът победи с 10:7.

"Много съм доволен, защото успях да накажа всяка грешка на Марк. Той е много добър играч, но този път мисля, че не показах никаква слабост, което ми помогна да го пречупя. Освободен съм, защото към мен няма очаквания", каза Уилсън.

Следващият му съперник в "Крусибъл" обаче ще бъде много сериозен. Досега англичанинът победи Матю Стивънс и Джейми Джоунс, но сега ще играе с четирикратния шампион Джон Хигинс. Вълшебникът от Уишоу се наложи над Джъд Тръмп с 13:12 в мач, стигнал до пълния формат от 25 фрейма.

Мачът беше повторение на финала от 2011 г. и отново шотландецът излезе победител. Хигинс направи невероятен обрат, след като изоставаше с 3:7, а после и 9:11, но стигна за девети път до полуфиналите.


"Мисля, че това е един класически мач, на който хората са се насладили. Смело мога да кажа, че Джъд беше по-добрият от нас двамата, а аз просто гледах да се закача за него и да не изоставам с много. Сигурно за него е ужасно болезнено, но трябва да призная, че съм щастлив", каза Хигинс.

Хигинс има три мача срещу Кайрън Уилсън, като е спечели два от тях. В другата полуфинална двойка балансът е твърдо в полза на Марк Уилямс – 14 срещу едва три победи за Бари Хоукинс.

Полуфиналите в "Крусибъл" започват в четвъртък, а първата сесия е в 15 ч. българско време между Уилсън и Хигинс. В 21 ч. започва и вторият полуфинал.

Dnevnik.bg