Григор Димитров може да се изправи срещу бившия №3 Милош Раонич в първия си двубой в турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид. Българинът почива на старта като поставен под №3 на червените кортове в испанската столица. Канадецът ще играе с тенисист от квалификациите в първия кръг.

Димитров има три победи в четирите си мача с Раонич в турнирите на АТП. За последно двамата се срещнаха в полуфиналите в Бризбейн в началото на 2017 г. Българинът спечели със 7:6 (7), 6:2 и впоследствие стигна до титлата.

Другите две победи на шампиона от финалите на АТП също са на австралийска земя - 6:3, 3:6, 6:4, 7:6 (10) в третия кръг на Australian Open 2014 и 6:3, 6:4 в осминафиналите в Бризбейн. Победата на Раонич е от първия двубой помежду им - 7:5, 6:4 на четвъртфиналите в Стокхолм през 2011 г.

Двамата имат и една среща в надпреварите от сериите "Фючърс", докато бяха тинейджъри. Тя беше спечелена от българския тенисист в два сета - 6:4, 6:2 в Лонг Бийч през 2009 г.

Димитров и Раонич са част от третата четвърт на схемата в Мадрид, където се оформиха няколко много интригуващи потока. Ако българинът стигне до третия кръг за пети път при шестото си участие в испанския мастърс, той ще срещне един измежду Лука Пуи, Беноа Пер, Денис Шаповалов и Тенис Сандгрен.

Носителят на 12 титли от Големия шлем Новак Джокович среща Кей Нишикори в най-обещаващия двубой от първия кръг. Победителят от него ще играе във втория кръг с четвъртфиналиста от Australian Open Кайл Едмънд или един от представителите на голямата вълна от руски таланти - Данийл Медведев.

Един от тях четиримата може да срещне Давид Гофен в третия кръг. Белгиецът обаче също няма да има лесна задача да стигне до там. Той почива на старта като поставен под №8, а първият му съперник ще е победителят от мача между Хьон Чунг и Робин Хаазе.

Другият поток в долната половина се оглавява от поставения под №2 Александър Зверев. В първия си мач германецът ще срещне квалификант или участващия с "уайлд кард" Стефанос Циципас. Гръцкият тинейджър направи фурор в Барселона, където стигна до финала.

В тази част на схемата впечатление правят още Джон Иснър, Джак Сок, Пабло Куевас, Фабио Фонини, Фернардо Вердаско и Алберт Рамос.

Световният №1 Рафаел Надал ще започне похода към шеста титла в Мадрид срещу Гаел Монфис или тенисист от квалификациите. Още в четвъртфиналите испанецът може да срещне най-големия си конкурент на червени кортове от миналия сезон - Доминик Тийм.

Надал, който се намира в изумителна серия от 46 поредни спечелени сетове на клей, трябва да защити трофея в Мадрид, за да запази първото място в световната ранглиста от Роджър Федерер.

Във втората четвърт на схемата поставените, които ще почиват в първия кръг, са №4 Хуан Мартин дел Потро и №6 Кевин Андерсън. Роберто Баутиста Агут, Томаш Бердих, Филип Колшрайбер, Карен Хачанов, Юичи Сугита, Дамир Джумхур и др. им правят компания в този поток.

Турнирът в Мадрид започва в понеделник.

Dnevnik.bg