Състезаващият се в Трета лига "ЦСКА 1948" организира тържество по случай 70-ата годишнина от създаването на ЦСКА. Събитието беше във Военния клуб в София и беше уважено от някои от големите имена в историята на червения клуб.

Спас Джевизов, Радослав Здравков и Методи Томанов, които са в основата на отбора, достигнал до полуфинал в Купата на европейските шампиони през 1982 г. бяха на тържеството. Присъстваха още Валентин Найденов, Емил Бучински и бившият капитан на червените Валентин Илиев, който в момента е старши треньор на "ЦСКА 1948".

По информация на "Дневник" пътуване в чужбина в последния момент е спряло Любослав Пенев да присъства. Легендарният голмайстор също е имал покана.

"Да играеш за ЦСКА и да носиш ценностите на този клуб е една гордост и привилегия. Радвам се, че мога да се нарека цесекар, защото този клуб ме възпита и оформи като човек. Поздравявам всички армейци с празника", каза Илиев.

Тържеството на клуба беше уважено от "Лудогорец" и "Левски", които бяха представени от изпълнителните си директори Ангел Петричев и Красимир Иванов.

"Това, че съм уважил празненството на "ЦСКА 1948" означава, че искам да честитя юбилея на всички истински привърженици на ЦСКА. За мен този ЦСКА е ЦСКА, който избра трудния път към завръщането към елита. Това е достоен път и заслужава уважение. Как приемам "ЦСКА-София"? Като отборът на "Литекс", преместил се в София", каза Петричев.

Днес в 20 ч. "Лудогорец" се изправя именно срещу ЦСКА на "Васил Левски".

"Отзовахме се на поканата на ЦСКА 1948 от любезност. Те също ни поздравиха по случай 75-годишнината от рождението на Гунди", обясни директорът на "Левски" Красимир Иванов.

На тържеството присъстваха още собствениците на "Локомотив" (София) и "Локомотив" (Пловдив) Иван Василев и Христо Крушарски, а други изпратиха поздравителни плакети.

Dnevnik.bg