Носителят на "Златната топка" за 1999 г. и легенда на бразилския футбол Ривалдо ще посети финала за Купата на България между "Левски" и "Славия". Това обяви самият той в социалните мрежи.

Ривалдо е баща на настоящия нападател на сините Ривалдиньо. След попадението на наследника си, който се разписа при успеха с 3:2 над "Ботев" (Пловдив), славният футболист разкри новината.

Ривалдо е световен шампион с Бразилия от 2002 г., носител на Купата на конфедерациите и Копа Америка от 1997 и 1999 г., както и бронзов медалист на олимпийските игри в Атланта през 1996 г. В Европа той игра за "Барселона", "Милан" и "Олимпиакос". Най-силните години на Ривалдо бяха при каталунците, но спечели Шампионската лига с "Милан" през 2003 г.

"Поздравявам сина си Ривалдиньо за това 3:2. Бог да те благослови. На 9 май ще бъда на стадиона за финала за Купата на България", написа Ривалдо в социалните мрежи.

Синът му Ривалдиньо премина в "Левски" през зимата и голът срещу "Ботев" е първи за него с екипа на сините. Ривалдиньо има пет мача за тима.

Dnevnik.bg