Ювентус" докосва седмата поредна титла в Серия А след нова важна победа. След като спечелиха по драматичен начин дербито с "Интер" в миналия кръг, сега хората на Масимилиано Алегри отново трябваше да излизат от трудна ситуация, но се справиха срещу "Болоня" – 3:1 в Торино.

Червено-сините поведоха с гол на Верди, но "бианконерите" обърнаха след автогол на Де Майо и попадения на Сами Кедира и Пауло Дибала.

До края на сезона "Ювентус" има два мача – срещу "Рома" на "Олимпико" и с "Верона" у дома. "Бианконерите" водят със седем точки пред "Наполи" и при грешна стъпка на неаполитанците утре с "Торино" на "Сан Паоло", ще са шампиони. "Наполи" ще остане в битката за титлата единствено при победа над "биковете".

Гостите от Емилия-Романя изненадващо водеха след първото полувреме, когато точен беше Симоне Верди. Нападателят на "Болоня" се разписа в 30-ата минута от дузпа, след като Даниеле Ругани извърши нарушение.


Голяма вина за дузпата обаче има Джанлуиджи Буфон, който подаде неточно на Ругани и го принуди да прави фаул.

Изстрелът на Верди от 11-те метра беше и единственият точен удар на "Болоня" преди почивката. Тимът на Роберто Донадони не блестеше с нищо на "Алианц стейдиъм", но игра ефективно.

През втората част "Ювентус" вдигна темпото, а ключова се оказа и смяната на почивката. Алегри извади Блез Матюиди и пусна Дъглас Коста, а бразилецъв раздвижи играта. В 52-ата минута "Ювентус" изравни благодарение на автогол на Себастиен Де Майо.

Френският защитник опита да изчисти остро центриране на Куадрадо, но прати топката в собствената си врата, изнендвайки и стража си Антонио Миранте.

Въпреки ранното попадение "Болоня" опита да отговори и стигна до опасен удар на защитника Емил Крафт. Шведският футболист се озова на отлична позиция, но Буфон спаси изстрела му.

Секунди след опасността пред вратата на "бианконерите", те успяха да изнесат играта и да вкарат гол след контраатака. В 64-ата минута Сами Кедри изведе домакините напред.

Дъглас Коста центрира отляво, вратарят Миранте увисна, а пласираният отлично Кедира без проблем вкара в опразнената врата. Големия удар по амбициите на "Болоня" беше пет минути по-късно Дибала оформи крайния резултат.


В основата на третия гол беше Коста, който нахлу по левия фланг и намери нахлуващият на скорост Дибала, а той беше точен – 3:1.

До края на мача се игра пред вратата на Миранте, който имаше доста работа. Гостите не стигнаха до нищо в атака освен един слаб изстрел на резервата Матиа Дестро.

Дневник