Два кръга преди края на сезона в Серия А "Ювентус" е все по-близо до седма поредна титла в Серия А. Градският съперник на "бианконерите" "Торино" засили титлата към тях, след като спря преследвача "Наполи". Неаполитанците направиха грешна стъпка на собствен терен, завършвайки 2:2.

Срещата на "Сан Паоло" се разви много драматично и макар че неаполитанците повеждаха два пъти, не успяха да стигнат до победата. Мертенс и Хамшик извеждаха "Наполи" напред в резултата, но с попадения на Басели и Лоренцо де Силверстри едва седем минути преди края "биковете" откраднаха точка.

Преди две седмици "Наполи" победи "Ювентус" на "Алианц стейдиъм" в Торино и започна да мечтае за първа титла от 1990 г., но след това допусна две поредни грешки. Първо тимът загуби катастрофално с 0:3 от "Фиорентина", а след това загуби точки и вкъщи.

В събота "Ювентус" победи "Болоня" с 3:1, след като губеше с 0:1, но с характер измъкна победата.

Два кръга преди края "Наполи" изостава с шест точки. Единственият шанс на тима да вземе титлата е да разгромят "Сампдория" като гост и "Кротоне" у дома, а шампионите да загубят с големи резултати визитата си на "Рома" и от вече изпадналия отбор на "Верона".

dnevnik.bg