Челси" завърза интригата за местата в Топ 4 на Висшата лига след победа с 1:0 над "Ливърпул". Сините се наложиха на своя "Стамфорд Бридж" с гол на Оливие Жиру, който им позволи да се доближат на три точки зад съперника си.

До края на сезона шампионът от миналата година има да изиграе два мача – домакинство на "Хъдърсфийлд" и гостуване на "Нюкасъл". "Ливърпул" пък има само една среща – домакинство на "Брайтън".

В момента "Ливърпул" заема третото място и има 72 точки, а "Челси" е пети с 69. Четвъртото място заема "Тотнъм", който също трябва да изиграе два мача, "шпорите" имат 71 точки.

За "Челси" това беше четвърта поредна победа и пети мача без загуба. За сметка на това "Ливърпул" вече е три мача без победа във Висшата лига. Съставът на Юрген Клоп направи равенства с "Уест Бромич" и "Стоук" преди да загуби от сините.

Единственият гол отбеляза Оливие Жируи още в 32-ата минута. Той се разписа след подаване на Виктор Моузес. До края на срещата "Ливърпул" контролираше топката и направи всичко възможно да стигне поне до равенство, но не успя да използва възможностите, които му се откриха.

До края на сезона и двата тима имат да играят финали. "Челси" среща "Манчестър юнайтед" във ФА къп, докато "Ливърпул" ще играе с "Реал" (Мадрид) в Шампионската лига.

В друг мач от кръга във Висшата лига "Арсенал" победи с 5:0 "Бърнли" на "Емиратс". Това беше последният домакински мач на Арсен Венгер като мениджър на тима, в който съставът го изпрати по най-добрия начин.

С трите точки "Арсенал" си гарантира шестото място в подреждането, след като "Бърнли" изостава с четири зад "артилеристите", но има само един двубой. Тимът от Северен Лондон пък има две оставащи гостувания – на "Лестър" и "Хъдърсфийлд".

Головете на "Емиратс" отбелязаха Пиер-Емерик Обамеянг два пъти, Александър Лаказет, Сеад Колашинац и Алекс Иуоби.

Дневник